CARNET ctrl

Aplikacija za upravljanje školskom mrežom –  CARNET ctrl razvijena je radi jednostavnijeg upravljanje najmodernijom mrežnom opremom u  školama, te omogućava olakšano upravljanje lokalnim mrežama kroz unificirano korisničko sučelje.

Škole uključene u projekt e-Škole opremljene su mrežnom infrastrukturom koja uključuje pasivnu i aktivnu mrežnu opremu. S obzirom na to da se radi o velikom broju ustanova i mrežnih uređaja te zbog povezanosti s ostalim informacijskim sustavima koje koriste škole, pojavila se potreba za jedinstvenim sustavom za upravljanje i nadzor lokalne mreže škole.

CARNET ctrl putem API sučelja komunicira s vanjskim sustavima za upravljanje i nadzor mreže (implementiranim u okviru nabave aktivne mrežne opreme) – Cisco Prime, Cisco Meraki, FortiManager i FortiAnalyzer. Na taj način aplikacija dohvaća podatke o performansama mreže škole i konfiguracijske postavke mrežnih uređaja te istim putem omogućava korisnicima izmjenu konfiguracije na mrežnim uređajima. Radi prikupljanja i prikaza dodatnih informacija o školama za koje su korisnici nadležni, aplikacija CARNET ctrl komunicira i s postojećim CARNET-ovim servisima putem API sučelja.

This site is registered on wpml.org as a development site.