Zahtjev za uključenje u e-Škole projekt

U drugoj fazi programa “e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće” pojedina škola sudjeluje na temelju suglasnosti osnivača (u obliku ugovora s CARNET-om), vlastitog zahtjeva (na obrascu propisanom od CARNET-a) te Odluke Ministarstva znanosti i obrazovanja o uključivanju svih škola kojima je osnivač Republika Hrvatska, jedinica lokalne (regionalne) samouprave ili vjerska zajednica, budući da čine dio organiziranoga javnog obrazovnog sustava financiranog od države.

Škole koje su sudjelovale u pilot projektu također trebaju podnositi Zahtjev za uključenje kako bi mogle sudjelovati u pojedinim projektnim aktivnostima sukladno planu projekta.

Prava i obaveze sudionika projekta utvrđuju se Odlukom o sudjelovanju Škole u drugoj fazi programa “e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće”.

U drugu fazu programa “e-Škole: Razvoj sustava digitalno zrelih škola” uključuju se sve škole financirane iz državnog proračuna, čiji ravnatelji podnesu Zahtjev za uključenje škole u projekt, nakon što njihovi osnivači (gradovi i županije, ministarstva i vjerske zajednice) s CARNET-om sklope Ugovor o sudjelovanju u projektu e-Škole. Zahtjev za uključenje ravnatelji podnose CARNET-u putem web obrasca, a potpisuju ga kvalificiranim elektroničkim potpisom. U sklopu Zahtjeva za uključenje se imenuje i jedna osoba (djelatnik škole) koja će obnašati funkciju e-Škole koordinatora. E-Škole koordinator je osoba koja će uz ravnatelja kao voditelja projektnog tima diseminirati informacije o projektu unutar svog kolektiva te biti kontakt osoba prema CARNET-u u okviru projekta e-Škole.

Kvalificirani elektronički potpis sukladno eIDAS uredbi Europskog parlamenta i Vijeća ima jednak pravni učinak kao vlastoručni potpis, a CARNET ga uvodi s ciljem digitalne transformacije poslovnih procesa škole. Elektronički potpis donosi brojne prednosti te je njegovim korištenjem razmjena e-dokumenata između škole, osnivača i CARNET-a znatno jednostavnija. Više informacija o elektroničkom potpisu nalazi se na poveznici.

ZAHTJEV ZA UKLJUČENJE

Obavijest o privatnosti

This site is registered on wpml.org as a development site.