Program obrazovanja za razvoj digitalnih kompetencija

Cilj

Razvoj digitalnih kompetencija odgojno-obrazovnih radnika školskih ustanova

Velik izbor

Program se sastoji od oko 60 različitih radionica (uživo i virtualno), webinara i e-tečajeva, kao i tzv. EduBlica koji čini oko 300 digitalnih objekata za mikroučenje.

DOBROVOLJNOST

Neobvezno sudjelovanje svih zainteresiranih odgojno-obrazovnih radnika

Ciljana su skupina korisnika programa obrazovanja:

  • učitelji, nastavnici i stručni suradnici u školskim ustanovama (uključuje radna mjesta: učitelj, nastavnik, psiholog, pedagog, knjižničar i edukacijsko-rehabilitacijski djelatnik)
  • ravnatelji školskih ustanova (uključuje radna mjesta: ravnatelj osnovne škole / srednje škole / posebne odgojno-obrazovne ustanove)
  • stručnjaci za tehničku podršku uključeni u projekt e-Škole.

Program obrazovanja omogućava odgojno-obrazovnim radnicima razvoj digitalnih kompetencija potrebnih za svakodnevni rad u školskom okruženju. Temelji se na Europskom okviru digitalnih kompetencija za obrazovatelje (DigCompEdu) i usklađen je s njegovim razinama, odnosno stupnjevima razvoja digitalnih kompetencija (pročitaj više na ovoj poveznici).
Pogledajte kratki video o programu obrazovanja.

Za svaku radionicu, webinar ili e-tečaj u e-Škole programu obrazovanja navodi se razina digitalne kompetencije – početna, srednja i/ili napredna. Razina digitalne kompetencije odnosi se na složenost primjene digitalne tehnologije pojedinog ishoda učenja neke radionice, webinara ili e-tečaja. Kako pojedina radionica, webinar ili e-tečaj može imati više ishoda učenja, tako može imati i više razina digitalne kompetencije. Te informacije mogu Vam pomoći u odabiru i procjeni prikladnosti radionice, webinara ili e-tečaja za Vaše potrebe. Bez obzira na to na kojem su stupnju razvoja Vaše digitalne kompetencije, slobodno možete pohađati sve radionice, webinare i e-tečajeve.  

U programu obrazovanja e-Škole, radionice i webinari najčešće imaju ishode učenja na početnoj i srednjoj razini, a e-tečajevi na srednjoj i naprednoj razini digitalne kompetencije. EduBlic, odnosno digitalni objekti za mikroučenje, imaju ishode učenja na svim razinama digitalne kompetencije.

Razine digitalnih kompetencija u e-Škole programu obrazovanja u skladu su s Okvirom DigCompEdu kako slijedi.

Razina digitalnih kompetencija u e-Škole programu obrazovanja Odgovarajuća razina digitalnih kompetencija prema Okviru DigCompEdu

Početna razina

A2

Srednja razina

B1

Napredna razina

B2 / C1 / C2

 

Saznajte više o programu obrazovanja

Pretražite radionice, webinare i e-tečajeve. Pročitajte savjete i upute korisnicima za sudjelovanje u programu obrazovanja.
Imate pitanja o programu obrazovanja? Pročitajte odgovore na poveznici. Ako niste pronašli odgovor pošaljite nam upit na e-skole-edukacija@skole.hr.

This site is registered on wpml.org as a development site.