Okviri digitalnih kompetencija

Europski okvir digitalnih kompetencija za obrazovatelje

CARNET je u sklopu projekta e-Škole napravio prijevod i prilagodbu Europskog okvira digitalnih kompetencija za obrazovatelje (DigCompEdu) na hrvatski jezik kako bi on bio dostupan hrvatskoj obrazovnoj i široj zajednici.

Namijenjen je obrazovateljima na svim razinama obrazovanja, od ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, do visokoškolskog obrazovanja i obrazovanja odraslih, uključujući osnovnoškolsko, srednjoškolsko i strukovno obrazovanje te obrazovanje učenika s teškoćama u razvoju, ali i neformalne oblike obrazovanja.

Okvir DigCompEdu detaljno opisuje 22 digitalne kompetencije podijeljene u šest područja, te nastoji pružiti smjernice na koje načine obrazovatelji mogu digitalne tehnologije koristiti za unapređenje obrazovanja te uvođenje inovacija u vlastitu nastavu kao odgovor na potrebe obrazovanja novih generacija učenika 21. stoljeća i primjene suvremenih pedagoških metoda u odgojno-obrazovnom radu.

Europski okvir digitalnih kompetencija za obrazovatelje (DigCompEdu) – HR

Okvir za digitalne kompetencije ravnatelja

Okvir za digitalne kompetencije ravnateljica i ravnatelja nastao je u okviru projekta e-Škole kao odgovor na potrebu za definiranjem digitalnih kompetencija  ravnatelja i ravnateljica nužnih za razvoj digitalno zrelih škola.

To je krovni dokument koji opisuje upravljačke i voditeljske kompetencije koje bi ravnateljice i ravnatelji trebali posjedovati kako bi, zajedno s nastavnim i stručnim osobljem, uspješno primjenjivali digitalne tehnologije u školi.

Okvir za digitalne kompetencije ravnateljica i ravnatelja

This site is registered on wpml.org as a development site.