Europska komisija istaknula je Republiku Hrvatsku kao primjer zemlje u kojoj se usprkos krizi izazvanoj koronavirusom uspješno omogućio kontinuitet obrazovanja u obliku nastave na daljinu. Naglasili su kako je CARNET-ov projekt e-Škole svakako pridonio lakšem i uspješnom prelasku s tradicionalnog načina poučavanja na online nastavu.

„Osiguravajući školama i nastavnicima potrebnu opremu i obrazovne alate, e-Škole projekt doprinio je profesionalnom razvoju nastavnika, poboljšanju kvalitete obrazovanja i povećanju konkurentnosti učenika na tržištu rada“, navode iz Europske komisije.

To je potvrdila i Ivana Mažar Marušić , nastavnica Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Vukovaru – jedne od 151 škole koja je sudjelovala u pilot projektu e-Škole.

„Olakšavajuća okolnost tijekom organizacije i planiranja nastave na daljinu svakako je bila informatička oprema koju smo dobili ulaskom u pilot projekt e-Škole. Napravili smo preraspodjelu kako bi svaki učenik imao uvjete za rad na daljinu te smo učenicima u potrebi podijelili tablete. Naravno, omogućili smo i svakom nastavniku jednake uvjete za rad od kuće pa je tako svaki nastavnik dobio prijenosno računalo te po potrebi i tablet koji je također dio opreme dobivene kroz projekt. Prvi i najvažniji korak odrađen je u samo dva dana, tako da je sve bilo spremno za prvi radni dan na daljinu. Obzirom da je većina nastavnika prošla edukacije u samom projektu, prilagodba na ovakav način rada trajala je kratko, a za učenike naravno još kraće. Učenici viših razreda redovito su koristili opremu u učionicama već nekoliko godina pa za njih navedeno nije predstavljao nikakav problem. Mlađi učenici brzo su, uz pomoć učitelja, savladali početne prepreke. Prijenosna računala i tableti dobiveni kroz pilot projekt e-Škole pokazali su se ključnima za kvalitetno provođenje nastave na daljinu. Uz pomoć CARNET-a, opreme i organiziranih edukacija dosegnuli smo novi nivo obrazovanja i zauvijek promijenili pojam nastave.“, rekla je Ivana Mažar Marušić.

Više informacija možete pronaći na mrežnim stranicama Europske komisije.

replica watches
easy return and lowest price in our best rolex replica store. richard mille replica enjoy a high reputation. richard mille replica pays tribute to the sweet life with enduring elegance.