E-učitelj ,,u oblaku”

E-učitelj ,,u oblaku”

Organizator
576 576 osoba je pogledalo ovu edukaciju.

Pogledajte videomamac ove virtualne radionice i saznajte što možete očekivati.

Koliko često ste morali organizirati sastanak u školi kako bi izradili jedan ili više dokumenata? Gubite li se povremeno u verzijama dokumenta koje razmjenjujete elektroničkom poštom? Koliko puta ste zbog toga radili na inačici dokumenta? Na ovoj radionici naučit ćete koristiti i dijeliti dokumente u „oblaku“ kako bi izbjegli navedene situacije. Na dokumentu spremljenom „u oblaku“ radite zajednički, ali u vrijeme koje vam odgovara i s mjesta na kojem se nalazite. 

Digitalni alati koji se obrađuju: Google Docs (dokumenti), Google Disk, Google Forms (obrasci) 

Trajanje virtualne radionice: 1 sunčani sat i 30 minuta (90 minuta).

Polaznici će nakon radionice moći:  

  • prepoznati prednosti i nedostatke pohrane podataka u oblaku (početna razina digitalnih kompetencija iz područja Digitalni izvori i materijali) 
  • izraditi mapu u „oblaku“ i podijeliti ju s ostalim korisnicima putem linka ili poveznice (početna razina digitalnih kompetencija iz područja Digitalni izvori i materijali) 
  • izraditi i podijeliti tekstualni dokument, tablicu ili prezentaciju i obrazac (početna razina digitalnih kompetencija iz područja Digitalni izvori i materijali).

Detaljnije o sadržaju vidi u priručniku i/ili prezentaciji ove radionice na Edutoriju.

Napomena: Gotovo sve radionice u projektu e-Škole dostupne su kao radionice uživo i kao virtualne radionice. Više o razlikama radionice uživo i virtualno, kao i pravilima za dobivanje potvrde o sudjelovanju, pročitajte ovdje.

Slične radionice, webinari ili e-tečajevi:

Pretražite program obrazovanja i pronađite željene radionice, webinare i e-tečajeve. Nemate dovoljno vremena? Naučite nešto novo za 10 minuta uz kratke digitalne sadržaje – EduBlic.

 
 

Način izvođenja

Online
 

Vrsta događanja

 

Razina digitalne kompetencije

 

Područja digitalnih kompetencija

digitalni izvori i materijali

Podijeli s prijateljima

This site is registered on wpml.org as a development site.