Tamo gdje smo svi jednaki: primjena digitalne tehnologije u radu s učenicima s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama

Organizator
4638 4638 osoba je pogledalo ovu edukaciju.

Pogledajte videomamac ove radionice i saznajte što možete očekivati.

U ovoj će radionici polaznici osvijestiti posebne odgojno-obrazovne potrebe učenika te mogućnosti koje suvremeni pristup u radu s digitalnim tehnologijama može pružiti u kontekstu prilagodbe nastavnih procesa specifičnim potrebama ovih učenika. Tema radionice je upotreba asistivnih tehnologija (Omoguru, Omotype, Dictation, ModMath, ICT-AAC Komunikator, Vizualni raspored) u radu s učenicima s posebnim odgojno- obrazovnim potrebama s naglaskom na učenike sa specifičnim teškoćama u učenju (disleksija, disgrafija, diskalikulija), s komunikacijskim teškoćama, s motoričkim teškoćama te na darovite učenike.

Digitalni alati koji se obrađuju: za učenike s teškoćama Omoguru Reader, OmoLab (za Google Chrome), Dictation i Vizualni raspored, a za darovite učenike EdModo, Tricider i Powtoon

Trajanje radionice: 3 sunčana sata i 30 minuta (210 minuta)

Polaznici će nakon radionice moći:

  • planirati prilagodbu nastavnih materijala i aktivnosti učenicima s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama (početna razina digitalnih kompetencija iz područja Digitalni izvori i materijali)
  • odabrati odgovarajući digitalni alat ili aplikaciju za prilagodbu nastavnih materijala i aktivnosti određenom učeniku s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama (početna razina digitalnih kompetencija iz područja Učenje i poučavanje)
  • prilagoditi postojeće nastavne materijale i aktivnosti učenicima s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama koristeći se digitalnim tehnologijama (srednja razina digitalnih kompetencija iz područja Učenje i poučavanje)
  • provesti nastavne aktivnosti uz primjenu digitalnih tehnologija za učenike s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama (napredna razina digitalnih kompetencija iz područja Osnaživanje učenika).

Detaljnije o sadržaju vidi u priručniku i prezentaciji ove radionice na Edutoriju

Zvuči li vam ova radionica poznato? Ako ste sudjelovali u pilot projektu e-Škole, možda ste pohađali radionicu pod nazivom „Digitalna tehnologija za potporu posebnim odgojno-obrazovnim potrebama. Sadržaj radionice dorađen je prema povratnim informacijama korisnika pilot projekta. Radionicu možete pohađati po želji, bez obzira na to jeste li je prethodno pohađali.

Napomena: Gotovo sve radionice u projektu e-Škole dostupne su kao radionice uživo i kao virtualne radionice. Više o razlikama radionice uživo i virtualno, kao i pravilima za dobivanje potvrde o sudjelovanju, pročitajte ovdje.

Pretražite program obrazovanja i pronađite željene radionice, webinare i e-tečajeve.

Additional Details

Područja digitalnih kompetencija - digitalni izvori i materijali, učenje i poučavanje, osnaživanje učenika

Za prijavu na ovu edukaciju, kliknite na poveznicu: https://bit.ly/3H06hoN →

 

Datum i vrijeme


 

Način izvedbe

 

Razina digitalne kompetencije

Podijeli s prijateljima