SELFIEforTEACHERS – UPITNIK ZA SAMOREFLEKSIJU

Odgojno-obrazovnim radnicima škola omogućen je jednostavniji razvoj digitalnih kompetencija. Uz odabir različitih vrsta edukacija iz e-Škole programa obrazovanja, od sada mogu procijeniti i svoje digitalne kompetencije pomoću SELFIEforTEACHERS upitnika na hrvatskom jeziku.

CARNET je u sklopu druge faze programa e-Škole preveo i prilagodio Upitnik za samorefleksiju – SELFIEforTEACHERS kako bi učitelji i nastavnici samostalno mogli procijeniti razinu vlastitih digitalnih kompetencija unutar šest područja koje detaljno opisuje Europski okvir digitalnih kompetencija za obrazovatelje (DigCompEdu).

Okvir DigCompEdu i SELFIEforTEACHERS upitnik razvio je Zajednički istraživački centar Europske komisije (Joint Research Centre), a CARNET ih je preveo na hrvatski jezik i prilagodio potrebama hrvatske obrazovne i šire zajednice.

Upitnik pomaže odgojno-obrazovnim radnicima diljem Europe u određivanju smjera vlastitog profesionalnog razvoja u području digitalnih kompetencija, a u Hrvatskoj služi i kao podrška za uključivanje u Program obrazovanja u sklopu druge faze programa e-Škole.

Nakon ispunjavanja Upitnika i dovršetka samorefleksije, odgojno-obrazovni radnici moći će na temelju dobivenog izvješća jednostavno odlučiti koje edukacije odabrati i pronaći odgovore na nedoumice koje možda imaju – za koje teme se odlučiti, koju vrstu edukacija pohađati i koje digitalne kompetencije tek trebaju steći, a koje ojačati.

Na taj način, u skladu s područjima i razinama kompetencija predloženima u Okviru DigCompEdu i povezanom SELFIEforTEACHERS upitniku, Program obrazovanja omogućava odgojno-obrazovnim radnicima razvoj njihovih digitalnih kompetencija.

Ispunite Upitnik za samorefleksiju, otkrijte na kojoj ste razini digitalnih kompetencija u pojedinom području i hrabro krenite dalje putevima digitalnih kompetencija u sklopu programa e-Škole.

Ako imate pitanja, obratite se timu platforme SELFIEforTEACHERS na JRC-DIGCOMPEDU@ec.europa.eu, a za sva pitanja o projektu e-Škole obratite se na helpdesk@skole.hr.

This site is registered on wpml.org as a development site.