Zbog epidemije koronavirusa u Hrvatskoj je od 16. ožujka ove godine prekinuta redovita, a pokrenuta nastava na daljinu. Usprkos svim izazovima s kojima je cijeli obrazovni sustav bio suočen, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja osigurali smo prelazak s tradicionalnog načina poučavanja na nastavu na daljinu za sve nastavnike, učitelje i učenike. To je ujedno značilo i veće opterećenje postojeće infrastrukture zbog iznimnog povećanja broja istovremenih korisnika i njihovog pristupanja na sustave za učenje i poučavanje na daljinu.

Količina podataka u našim sustavima povećala se nekoliko puta u kratkom vremenskom razdoblju te je za izvođenje nastave i učenje upotrebom digitalnih obrazovnih platformi bilo nužno osigurati pouzdanu nadogradnju našeg postojećeg sustava za pohranu podataka.

Ured UNICEF-a za Hrvatsku podržao je obnavljanje CARNET-ove infrastrukture kroz donaciju sustava za dugotrajnu pohranu podataka velikog kapaciteta (Tape Library) kako bi svi korišteni podaci i sadržaji bili sigurno pohranjeni. Tape Library sustav, u vrijednosti većoj od 480 tisuća kuna, omogućuje sigurnu pohranu podataka na tračnu biblioteku, održava sustav stabilnim i najbolje je rješenje za izuzetno velike količine podataka. Ova investicija ima i dugoročne učinke za obrazovanje jer će učitelji i učenici moći koristiti virtualne učionice, online alate za učenje kao i pripremljene sadržaje i nakon povratka u školske klupe.

replica watches
easy return and lowest price in our best rolex replica store. richard mille replica enjoy a high reputation. richard mille replica pays tribute to the sweet life with enduring elegance.