Okvir za digitalne kompetencije ravnateljica i ravnatelja nastao je u okviru projekta e-Škole kao odgovor na potrebu za definiranjem digitalnih kompetencija ravnatelja i ravnateljica nužnih za razvoj digitalno zrelih škola.

Okvir je krovni dokument koji opisuje upravljačke i voditeljske kompetencije koje bi ravnateljice i ravnatelji  trebali posjedovati kako bi, zajedno sa nastavnim i stručnim osobljem, uspješno primjenjivali digitalne tehnologije u školi.

Dokument je izrađen u sklopu projekta e-Škole: Razvoj sustava digitalno zrelih škola (II. faza), čiji je nositelj Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET i koji sufinancira Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Autori su stručnjaci s Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu i iz CARNET-a koji su surađivali s brojim drugim stručnjacima i samim ravnateljicama i ravnateljima od 2019. godine, a dokument se tijekom godina nadograđivao raznim radionicama, ljetnim školama i regionalnim skupovima kako bi sada napokon bio objavljen u cijelosti.

Važno je napomenuti da je ovaj Okvir na razini preporuke i njegov je prvenstveni cilj osvještavanje i osnaživanje ravnateljica i ravnatelja u ulozi nositelja digitalne transformacije u svojim školama. Jačajući svoje digitalne kompetencije, ravnateljice i ravnatelji indirektno utječu na digitalnu transformaciju cijele zajednice i u toj uzročno-posljedičnoj vezi krije se snaga i važnost ovog dokumenta.

Okvir za digitalne kompetencije ravnateljica i ravnatelja možete pogledati i preuzeti ovdje.

This site is registered on wpml.org as a development site.