U Osnovnoj školi Vladimira Vidrića u Kutini danas su isporučena prijenosna računala u sklopu CARNET-ovog programa e-Škole. Tom prigodom školu je posjetila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak zajedno sa zamjenicom ravnatelja CARNET-a i voditeljicom projekta e-Škole Andrijanom Prskalo Maček.

Prilikom posjete, ministrica Divjak i zamjenica ravnatelja CARNET-a razgledale su školu u pratnji ravnateljice Snježane Cohe te sudjelovale na nastavnom satu na kojemu je nastavnica demonstrirala primjenu digitalnog udžbenika na novom prijenosnom računalu. Ukupno 23 prijenosna računala marke Lenovo podijeljeno je nastavnicima i učiteljima Osnovne škole Vladimira Vidrića.

“Nabava 26.350 prijenosnih računala iz prve faze vrijedna je 98,59 milijuna kuna i ta se oprema već počinje upotrebljavati u odgojno-obrazovnom procesu, znači u samoj nastavi.”, istaknula je ministrica Divjak.

Isporuka prijenosnih računala u sklopu programa e-Škole odvija se u dvije faze na temelju podataka koje su ravnatelji škola unijeli u anketu tijekom prosinca 2018. i siječnja 2019. godine.

U prvoj fazi tijekom jeseni 2019. godine bit će opremljeni učitelji i nastavnici, koji predaju u razredima obuhvaćenim obrazovnom reformom, a trenutno nemaju funkcionalno prijenosno računalo. Riječ je o učiteljima u osnovnim školama koji će ove školske godine predavati bilo koji predmet u 1. i/ili 5. razredu, učiteljima Kemije, Fizike i Biologije koji će predavati u 7. razredu osnovne škole te svim nastavnicima srednjih škola koji predaju u 1. razredu. Prijenosna računala za ostale učitelje, nastavnike, stručne suradnike te ravnatelje bit će isporučena kasnije tijekom provođenja programa.

replica watches
easy return and lowest price in our best rolex replica store. richard mille replica enjoy a high reputation. richard mille replica pays tribute to the sweet life with enduring elegance.