U Osnovnoj školi Vladimira Vidrića u Kutini danas su isporučena prijenosna računala u sklopu CARNET-ovog programa e-Škole. Tom prigodom školu je posjetila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak zajedno sa zamjenicom ravnatelja CARNET-a i voditeljicom projekta e-Škole Andrijanom Prskalo Maček.

Prilikom posjete, ministrica Divjak i zamjenica ravnatelja CARNET-a razgledale su školu u pratnji ravnateljice Snježane Cohe te sudjelovale na nastavnom satu na kojemu je nastavnica demonstrirala primjenu digitalnog udžbenika na novom prijenosnom računalu. Ukupno 23 prijenosna računala marke Lenovo podijeljeno je nastavnicima i učiteljima Osnovne škole Vladimira Vidrića.

“Nabava 26.350 prijenosnih računala iz prve faze vrijedna je 98,59 milijuna kuna i ta se oprema već počinje upotrebljavati u odgojno-obrazovnom procesu, znači u samoj nastavi.”, istaknula je ministrica Divjak.

Isporuka prijenosnih računala u sklopu programa e-Škole odvija se u dvije faze na temelju podataka koje su ravnatelji škola unijeli u anketu tijekom prosinca 2018. i siječnja 2019. godine.

U prvoj fazi tijekom jeseni 2019. godine bit će opremljeni učitelji i nastavnici, koji predaju u razredima obuhvaćenim obrazovnom reformom, a trenutno nemaju funkcionalno prijenosno računalo. Riječ je o učiteljima u osnovnim školama koji će ove školske godine predavati bilo koji predmet u 1. i/ili 5. razredu, učiteljima Kemije, Fizike i Biologije koji će predavati u 7. razredu osnovne škole te svim nastavnicima srednjih škola koji predaju u 1. razredu. Prijenosna računala za ostale učitelje, nastavnike, stručne suradnike te ravnatelje bit će isporučena kasnije tijekom provođenja programa.