Za potrebe provedbe nastave na daljinu, na mrežnoj stranici www.carnet.hr/udaljenoucenje objavili smo pregled svih rješenja, dostupnih usluga i alata kojima korisnici mogu pristupiti svojim elektroničkim identitetom u sustavu AAI@EduHr. Nastavnici, učitelji i učenici sve navedene usluge i alate mogu koristiti besplatno, a kao pomoć pri korištenju dostupne su im i brojne pisane i video upute.

Korisnicima smo na raspolaganju stavili usluge poput CARNET loomena – platforme za učenje na daljinu, koja omogućava otvaranje i pohađanje online tečajeva, komunikaciju, prezentaciju sadržaja, provjeru stečenog znanja, predaju i kontrolu zadaća te praćenje sudjelovanja. Zatim tu su i Google G Suite for Education usluga, koja omogućuje pristup Google alatima te usluga Office 365 za škole u sklopu koje nastavnici, učitelji i učenici mogu koristiti Yammer društvenu mrežu ili aplikaciju MS Teams za timski rad, za koje su izrađene i instrukcijske simulacije.

Uz navedene platforme, na našim mrežnim stranicama možete pronaći i alate za korištenje u online nastavi kao što su OneNote, videkonferencije i CARNET Meduza te sadržaje za provođenje online nastave koje možete pronaći u Edutoriju, na mrežnoj stranici eLektire, portalu Nikola Tesla te na stranicama MZO-ovog programa Škola za život u obliku videolekcija.

Za učenike završnih razreda srednjih škola prije državne mature organizirat će se i pisanje probnog online eseja iz Hrvatskog jezika. U okviru ovog procesa, CARNET je zadužen za tehničku provedbu odnosno pripremu sustava za pisanje i ocjenjivanje online eseja kao i prijavu učenika, pripremu uputa učenicima i nastavnicima za pristup sustavu te analizu rezultata različitih tehničkih mogućnosti za online pisanje i ocjenjivanje eseja.