U više od 1200 škola diljem Hrvatske CARNET je isporučio 26 350 prijenosnih računala za učitelje i nastavnike u vrijednosti od 98,59 milijuna kuna.

Riječ je o modelima prijenosnih računala HP ProBook 455 G6R i Lenovo V330-15IKB koje su dobili učitelji u osnovnim školama koji predaju u 1. i/ili 5. razredu, učitelji Kemije, Fizike i Biologije koji predaju u 7. razredu osnovne škole te svi nastavnici koji predaju u 1. razredu srednjih škola.

Isporuka prijenosnih računala, u sklopu programa e-Škole, odvija se u dvije faze na temelju podataka koje su ravnatelji škola unijeli u anketu tijekom prosinca 2018. i siječnja 2019. godine pa će tako prijenosna računala za ostale učitelje, nastavnike, stručne suradnike te ravnatelje biti isporučena kasnije tijekom provođenja programa.

Uz računala nastavnici će u okviru programa e-Škole, koji se provodi do kraja 2022. godine, dobiti i svu potrebnu edukaciju za optimalno korištenje dostupne tehnologije i digitalnih sadržaja te brojnih usluga koje će se razviti u sklopu projekta, kao i kontinuiranu podršku.

Više o programu e-Škole možete pronaći na e-Škole mrežnoj stranici.