Provedba radionica uživo u sklopu Programa obrazovanja za unaprjeđenje digitalnih kompetencija odgojno-obrazovnih radnika u sklopu druge faze programa “e-Škole: Razvoj sustava digitalno zrelih škola za 21. stoljeće” započela je u petak, 8. listopada 2021. godine, a trajat će sve do kraja provedbe programa e-Škole. Provedba radionica će se odvijati u 1321 školi u Hrvatskoj, a na taj način će se sustavno raditi na osnaživanju i unapređenju digitalnih kompetencija odgojno-obrazovnih radnika.

Program radionica koje se za odgojno-obrazovne radnike provode u školskim ustanovama obuhvaća mnoštvo različitih vrsta (temi) radionica pomoću kojih će nastavnici i učitelji moći razvijati svoje digitalne kompetencije u području primjene digitalne tehnologije kao podrške praćenju i vrednovanju rada učenika, u podučju uključivog i pristupačnog obrazovanja, te kolaboraciji i komunikaciji u nastavnom i poslovnom procesu. Ujedno će imati priliku razvijati kompetencije u području sigurnosnog aspekta korištenja digitalne tehnologije, naučiti kako osmisliti digitalne obrazovne sadržaje za učenje i poučavanje i kako ih primijeniti u svojem nastavnom satu.

Ciljna skupina radionica su:

  • učitelji, nastavnici i stručni suradnici u školskim ustanovama
  • ravnatelji školskih ustanova.

Vrste (teme) radionica dogovaraju se i odabiru na razini pojedine škole u skladu s potrebama za   razvojem digitalnih kompetencija odgojno-obrazovnih radnika te škole. Na mrežnim stranicama Programa obrazovanja dostupne su informacije o svim vrstama (temama) radionica, uključujući informacije o ishodima učenja i razini digitalne kompetencije koja se odnosi na složenost primjerne digitalne tehnologije kod pojedinog ishoda učenja. Navedene  informacije trebale bi doprinijeti  učinkovitom odabiru radionica koje su potrebne za razvoj digitalnih kompetencija odgojno-obrazovnih radnika pojedine školske ustanove. Više o digitalnim kompetencijama možete pročitati ovdje.

Odgovore na dodatna pitanja vezana uz Program obrazovanja možete pronaći ovdje.