E-učitelj „u oblaku”

E-učitelj „u oblaku”

Organizator
2906 2906 osoba je pogledalo ovu edukaciju.

Pogledajte videomamac ove radionice i saznajte što možete očekivati.

Koliko često ste morali organizirati sastanak u školi kako bi izradili jedan ili više dokumenata? Gubite li se povremeno u verzijama dokumenta koje razmjenjujete elektroničkom poštom? Koliko puta ste zbog toga radili na inačici dokumenta? Na ovoj radionici naučit ćete koristiti i dijeliti dokumente u „oblaku“ kako bi izbjegli navedene situacije. Na dokumentu spremljenom „u oblaku“ radite zajednički, ali u vrijeme koje vam odgovara i s mjesta na kojem se nalazite.

Digitalni alati koji se obrađuju: Google Docs (dokumenti), Google Disk, Google Forms (obrasci), Google račun

Trajanje radionice: 3 sunčana sata i 30 minuta (210 minuta)

Polaznici će nakon radionice moći:

  • prepoznati prednosti i nedostatke pohrane podataka u oblaku (početna razina digitalnih kompetencija iz područja Digitalni izvori i materijali)
  • izraditi mapu u „oblaku“ i podijeliti je s ostalim korisnicima pomoću poveznice (početna razina digitalnih kompetencija iz područja Digitalni izvori i materijali)
  • pronaći dokumente koje su podijelili drugi polaznici (početna razina digitalnih kompetencija iz područja Digitalni izvori i materijali)
  • izraditi i podijeliti tekstualni dokument, prezentaciju i obrazac (početna razina digitalnih kompetencija iz područja Digitalni izvori i materijali)
  • koristiti se Googleovim dokumentima, prezentacijama i obrascima za pripremu i izvođenje nastave (srednja razina digitalnih kompetencija iz područja Digitalni izvori i materijali).

Detaljnije o sadržaju vidi u priručniku i prezentaciji ove radionice na Edutoriju.

Zvuči li vam ova radionica poznato? Ako ste sudjelovali u pilot projektu e-Škole, možda ste pohađali radionicu pod nazivom “E-učitelj – suvremena nastava uz pomoć tehnologije”. Sadržaj radionice dorađen je prema povratnim informacijama korisnika pilot projekta. Radionicu možete pohađati po želji, bez obzira na to jeste li je prethodno pohađali.

Napomena: Gotovo sve radionice u projektu e-Škole dostupne su kao radionice uživo i kao virtualne radionice. Više o razlikama radionice uživo i virtualno, kao i pravilima za dobivanje potvrde o sudjelovanju, pročitajte ovdje.

Slične radionice, webinari ili e-tečajevi:

Pretražite program obrazovanja i pronađite željene radionice, webinare i e-tečajeve. Nemate dovoljno vremena? Naučite nešto novo za 10 minuta uz kratke digitalne sadržaje – EduBlic.

 
 

Način izvođenja

Uživo
 

Vrsta događanja

 

Razina digitalne kompetencije

 

Područja digitalnih kompetencija

digitalni izvori i materijali

Podijeli s prijateljima

This site is registered on wpml.org as a development site.