Paleta jednostavnih digitalnih alata u nastavi

Organizator
177 177 osoba je pogledalo ovu edukaciju.

Pogledajte videomamac ove virtualne radionice i saznajte što možete očekivati.

Kroz praktičan rad i primjere iz prakse polaznici će se na radionici upoznati s digitalnom tehnologijom koju mogu koristiti za organizaciju, vođenje i upravljanje nastavnim procesom u klasičnoj i virtualnoj učionici. Radionica je zamišljena tako da obuhvati alate koji se mogu koristiti i u učionici koja ima pristup internetu i u onoj koja nema. Također će biti predstavljeni alati za čiju je upotrebu potrebno osigurati uređaj samo za učitelja ili i za svakog učenika. Voditelj radionice polaznicima će prikazati sve prednosti i nedostatke te poticajne rizike svakog pojedinog alata.

Digitalni alati koji se obrađuju: QR čitač/generator, Popplet/Coggle – umne mape,  WordArt – oblak riječi, MS Power Point, Plickers, ThingLink, Wizzer

Trajanje virtualne radionice: 90 minuta

Polaznici će nakon radionice moći:

  • identificirati jednostavnu digitalnu tehnologiju za potporu izvođenju nastave u klasičnoj i virtualnoj učionici (srednja razina digitalnih kompetencija iz područja Digitalni izvori i materijali)
  • koristiti se jednostavnom digitalnom tehnologijom kao nastavnim sredstvom i pomagalom u tradicionalnoj organizaciji nastave (srednja razina digitalnih kompetencija iz područja Digitalni izvori i materijali)
  • primijeniti suvremene modele organizacije nastave, osigurati pristup digitalnim resursima, komunikaciju i suradnju te povratne informacije svim učenicima u digitalnom okružju (srednja razina digitalnih kompetencija iz područja Digitalni izvori i materijali)

Napomena: Gotovo sve radionice u projektu e-Škole dostupne su kao radionice uživo i kao virtualne radionice. Više o razlikama radionice uživo i virtualno, kao i pravilima za dobivanje potvrde o sudjelovanju, pročitajte ovdje.

Slične radionice, webinari ili e-tečajevi:

Pretražite program obrazovanja i pronađite željene radionice, webinare i e-tečajeve.

 

Datum i vrijeme


 

Mjesto održavanja

Online obrazovanje
 

Način izvedbe

 

Razina digitalne kompetencije

Podijeli s prijateljima