Sastojci i recept za primjenu IKT-a u nastavi na početnoj razini

Organizator
2049 2049 osoba je pogledalo ovu edukaciju.

Pogledajte videomamac ove radionice i saznajte što možete očekivati.

Recept za primjenu IKT-a u nastavi je jednostavan uz lako dostupne sastojke koji se mogu prilagođavati pojedinom kontekstu, a proces “kuhanja” osigurava nova bogata iskustva u poučavanju i učenju. Jedva velika žlica e-Škole digitalnih sadržaja i ideja za primjenu digitalne tehnologije, prstohvat mašte, pa sve zamijesiti obilato u kontekst poučavanja, i sve je tu što nam treba za pripremu digitalne tehnologije u nastavi. Polaznici će se na ovoj radionici upoznati s konceptom i strukturom e-Škole digitalnih sadržaja za učenje i poučavanje kao skupom sadržaja za podršku primjeni digitalne tehnologije. Oni uključuju scenarije poučavanja koji sadrže ideje za nastavne aktivnosti uz IKT, kao i sadržaje namijenjene učenicima odnosno digitalne obrazovne sadržaje i interaktivne sadržaje za međupredmetne teme. Navedeni sadržaji namijenjeni su predmetnoj nastavi u osnovnim i srednjim školama.

Digitalni alati koji se obrađuju: Google dokumenti, Google prezentacija, Jamboard, Online Spinner

Trajanje radionice: 3 sunčana sata (180 minuta)

Polaznici će nakon radionice moći:

  • objasniti karakteristike e-Škole scenarija poučavanja i digitalnih obrazovnih sadržaja te opisati kako ih pronaći na Edutoriju (početna razina digitalnih kompetencija iz područja Digitalni izvori i materijali)
  • imenovati e-Laboratorij kao portal za pronalaženje digitalnih alata (početna razina digitalnih kompetencija iz područja Digitalni izvori i materijali)
  • primijeniti kolaborativne alate za izradu prezentacija, teksta i digitalne ploče u svrhu razmjene materijala i mišljenja (srednja razina digitalnih kompetencija iz područja Profesionalni angažman).

Detaljnije o sadržaju vidi u brzom vodiču i prezentacijama ove radionice na Edutoriju (prezentacije su dostupne pod opcijom – prikaz povezanih datoteka).

Zvuči li vam ova radionica poznato? Ako ste sudjelovali u pilot projektu e-Škole, možda ste pohađali radionicu pod nazivom „e-Škole scenariji poučavanja: ideje za suvremenu primjenu IKT-a u nastavi. Sadržaj radionice dorađen je prema povratnim informacijama korisnika pilot projekta. Radionicu možete pohađati po želji, bez obzira na to jeste li je prethodno pohađali.

Napomena: Sve radionice u sklopu projekta e-Škole dostupne su kao radionice uživo te kao virtualne radionice. Više o razlikama radionice uživo i virtualno, kao i pravilima za dobivanje potvrde o sudjelovanju, pročitajte ovdje

Slične radionice, webinari ili e-tečajevi:

Pretražite program obrazovanja i pronađite željene radionice, webinare i e-tečajeve.

Additional Details

Područja digitalnih kompetencija - profesionalni angažman, digitalni izvori i materijali

Za prijavu na ovu edukaciju, kliknite na poveznicu: https://bit.ly/32teq5Z →

 

Datum i vrijeme


 

Mjesto održavanja

Online obrazovanje
 

Način izvedbe

 

Razina digitalne kompetencije

Podijeli s prijateljima