Sigurno upravljanje podacima u digitalnom okruženju

Organizator
2875 2875 osoba je pogledalo ovu edukaciju.

Pogledajte videomamac ove radionice i saznajte što možete očekivati.

Što znači da je lozinka sigurna i kako ju zapamtiti, kako zabilježiti mrežne stranice, kako ponovno pronaći prethodno pohranjene materijale, kako i zašto sistematizirati svoje dokumente su neka od važnih pitanja na koja će ova radionica pokušati pružiti odgovore. Naučit ćete kako pronaći materijale dopuštene za korištenje, prepoznati u kojem digitalnom formatu je sadržaj zapisan, kada i kako ga konvertirati u neki drugi format, kako prepoznati vrstu licence te kako zaštititi svoja autorska prava.

Digitalni alati koji se obrađuju: konverteri AVC, OnlineVideoConverter, Aconvert; SmallPDF, OneNote, Edutorij

Trajanje radionice: 3 sunčana sata (180 minuta)

Polaznici će nakon radionice moći:

  • prilagoditi podatke i informacije za njihovu pohranu i ponovnu uporabu (početna razina digitalnih kompetencija iz područja Digitalni izvori i materijali)
  • provesti organizaciju digitalnih sadržaja u strukturnom okružju (početna razina digitalnih kompetencija iz područja Digitalni izvori i materijali)
  • preispitati prednosti/nedostatke dijeljenja digitalnog sadržaja s drugima (početna razina digitalnih kompetencija iz područja Digitalni izvori i materijali)
  • kombinirati digitalne tehnologije za organizaciju digitalnih sadržaja (srednja razina digitalnih kompetencija iz područja Digitalni izvori i materijali).

Detaljnije o sadržaju vidi u priručniku i prezentaciji ove radionice na Edutoriju.

Napomena: Gotovo sve radionice u projektu e-Škole dostupne su kao radionice uživo i kao virtualne radionice. Više o razlikama radionice uživo i virtualno, kao i pravilima za dobivanje potvrde o sudjelovanju, pročitajte ovdje.

Slične radionice, webinari ili e-tečajevi: 

Pretražite program obrazovanja i pronađite željene radionice, webinare i e-tečajeve.

Additional Details

Područja digitalnih kompetencija - digitalni izvori i materijali

Za prijavu na ovu edukaciju, kliknite na poveznicu: https://bit.ly/3Aw9zxv →

 

Datum i vrijeme


 

Način izvedbe

 

Razina digitalne kompetencije

Podijeli s prijateljima