Tijekom rujna i listopada 2020. godine provodimo niz webinara namijenjenih svim odgojno-obrazovnim radnicima, ali i drugim zainteresiranim polaznicima koji žele steći, unaprijediti ili obnoviti vlastite kompetencije u osmišljavanju i provođenju nastave u virtualnom okruženju ili kombiniranim modelom nastave u učionici i na daljinu.

Sudjelovanje na webinarima možete prijaviti putem aplikacije EMA te na taj način, nakon prisustva na webinaru, ostvariti pravo na potvrdu o sudjelovanju. Potrebno se prijaviti u aplikaciju EMA na adresi https://ema.e-skole.hr/ te nakon toga u tablici u nastavku odabrati webinar koji želite prijaviti.

Ako ste propustili webinar, snimku možete naknadno pogledati klikom na naziv održanog webinara.

Naziv Opis
Datum i vrijeme održavanja

Kako planirati i upravljati nastavom na daljinu u školama (u doba neizvjesnosti)?

 

Bili smo svjedoci do sada neviđenih zatvaranja škola uzrokovanog pandemijom koronavirusa. Prema podacima UNESCO-a, više od milijardu učenika i studenata u cijelim svijetu na različitim razinama obrazovanja bilo je time zahvaćeno. U Hrvatskoj se u vrijeme kada su škole bile zatvorene odvijala nastava na daljinu. Što smo naučili, kakvi su rezultati istraživanja i stečena iskustva koja možemo primijeniti u budućnosti? Koje su to preporuke na koje bi se ravnatelji trebali osloniti u planiranju i upravljanju nastavom na daljinu (ili kombiniranom nastavom) u sljedećoj školskoj godini?

Prezentacija

4. rujna 2020. u 12 sati

Organizacija i provođenje nastave u virtualnom okruženju

 

Ovaj webinar namijenjen je svim nastavnicima koji žele steći nova, ali i unaprijediti dosadašnja iskustva u organizaciji i provedbi nastave u virtualnom okruženju. Reflektirat ćemo se na specifične probleme i izazove u klasičnoj (i virtualnoj) učionici te predložiti kako iskoristiti virtualno okruženje za njihovo rješavanje. Opisat ćemo proces dizajniranja aktivnosti u virtualnom okruženju, odabir modela poučavanja kao i digitalnih tehnologija i alata kao podrške procesu učenja i poučavanja.

Prezentacija 

Tablice za pomoć u pripremi i organizaciji nastave u virtualnom okruženju

10. rujna 2020. u 13 sati

Planiranje i poučavanje u online i kombiniranoj nastavi

 

Webinarom “Planiranje i poučavanje u online i kombiniranoj nastavi” predstavit ćemo proces planiranja online ili kombiniranog oblika poučavanja kroz odabir najprimjerenijih strategija i metoda poučavanja te osmišljavanje aktivnosti za ostvarivanje ishoda učenja uz primjenu pojedinih digitalnih alata i platformi.

Prezentacija

18. rujna 2020. u 12 sati

Snalaženje u Loomenu

 

Ovaj webinar namijenjen je učiteljima i nastavnicima koji koriste ili će tek koristiti CARNET-ov Loomen za provođenje nastave na daljinu. Ovo je uvodni webinar u kojemu ćemo objasniti kako je CARNET-ov Loomen organiziran, kako se prijaviti u sustav i kako ga možete koristiti na najprikladniji način za održavanje nastave u potpunosti online ili u mješovitom obliku. Uspješno provođenje nastave ovisit će o načinu kako se tečajevi u Loomenu strukturiraju na razini škole te koje se aktivnosti i resursi koriste unutar tečajeva. Na webinaru ćete vidjeti primjer dobro i loše strukturiranog tečaja kako biste imali uzor za vlastite tečajeve.

 

17. rujna 2020. u 13 sati
Izrada virtualne učionice i organizacija nastave u Loomenu

Ovaj webinar namijenjen je učiteljima i nastavnicima koji koriste ili će tek koristiti CARNET-ov Loomen za provođenje nastave na daljinu. Ovo je drugi u nizu webinara u kojem ćete saznati koje korake trebate poduzeti za izradu tečaja u Loomenu koji će na najbolji način podržati nastavu na daljinu u vašoj školi bez obzira želite li je provesti u potpunosti online ili u mješovitom obliku.

 

24. rujna 2020. u 13 sati
Podrška učenicima kroz učinkovitu suradnju, komunikaciju i povratno informiranje

Ovaj je webinar namijenjen nastavnicima i ostalim zainteresiranim polaznicima koji žele saznati više o tome kako u kontekstu online i mješovite nastave ostvariti učinkovitu komunikaciju i suradnju s učenicima, te im pružiti učinkovite povratne informacije o njihovom radu. S polaznicima webinara proći će se primjeri prednosti i nedostataka komunikacije i suradnje prilikom korištenja nekoliko široko dostupnih alata i sustava koji uključuju Loomen, MS Teams, Yammer, Google Classroom i videokonferencijske alate.

 

25. rujna 2020. u 13 sati

 

Komunikacija, praćenje i vrednovanje u Loomenu

 

Treći u nizu webinara o Loomenu namijenjen je učiteljima i nastavnicima koji koriste ili će tek koristiti CARNET-ov Loomen za provođenje nastave na daljinu. Nakon izrade sadržaja tečaja u Loomenu dolazi vrijeme održavanja nastave na daljinu. U ovom tečaju ćete saznati kako komunicirati s učenicima, kako pratiti njihove aktivnosti i vrednovati ih koristeći mogućnosti Loomena.

 

1. listopada 2020. u 13 sati

 

 

replica watches
easy return and lowest price in our best rolex replica store. richard mille replica enjoy a high reputation. richard mille replica pays tribute to the sweet life with enduring elegance.