Tijekom rujna i listopada 2020. godine provodimo niz webinara namijenjenih svim odgojno-obrazovnim radnicima, ali i drugim zainteresiranim polaznicima koji žele steći, unaprijediti ili obnoviti vlastite kompetencije u osmišljavanju i provođenju nastave u virtualnom okruženju ili kombiniranim modelom nastave u učionici i na daljinu.

Sudjelovanje na webinarima možete prijaviti putem aplikacije EMA te na taj način, nakon prisustva na webinaru, ostvariti pravo na potvrdu o sudjelovanju. Potrebno se prijaviti u aplikaciju EMA na adresi https://ema.e-skole.hr/ te nakon toga u tablici u nastavku odabrati webinar koji želite prijaviti.

Ako ste propustili webinar, snimku možete naknadno pogledati klikom na naziv održanog webinara. 

Odgovore na pitanja koja su korisnici postavljali tijekom trajanja pojedinog webinara možete pronaći u dokumentu Pitanja i odgovori

Naziv Opis
Datum i vrijeme održavanja

Kako planirati i upravljati nastavom na daljinu u školama (u doba neizvjesnosti)?

 

Bili smo svjedoci do sada neviđenih zatvaranja škola uzrokovanog pandemijom koronavirusa. Prema podacima UNESCO-a, više od milijardu učenika i studenata u cijelim svijetu na različitim razinama obrazovanja bilo je time zahvaćeno. U Hrvatskoj se u vrijeme kada su škole bile zatvorene odvijala nastava na daljinu. Što smo naučili, kakvi su rezultati istraživanja i stečena iskustva koja možemo primijeniti u budućnosti? Koje su to preporuke na koje bi se ravnatelji trebali osloniti u planiranju i upravljanju nastavom na daljinu (ili kombiniranom nastavom) u sljedećoj školskoj godini?

Prezentacija

4. rujna 2020. u 12 sati

Organizacija i provođenje nastave u virtualnom okruženju

 

Ovaj webinar namijenjen je svim nastavnicima koji žele steći nova, ali i unaprijediti dosadašnja iskustva u organizaciji i provedbi nastave u virtualnom okruženju. Reflektirat ćemo se na specifične probleme i izazove u klasičnoj (i virtualnoj) učionici te predložiti kako iskoristiti virtualno okruženje za njihovo rješavanje. Opisat ćemo proces dizajniranja aktivnosti u virtualnom okruženju, odabir modela poučavanja kao i digitalnih tehnologija i alata kao podrške procesu učenja i poučavanja.

Prezentacija 

Tablice za pomoć u pripremi i organizaciji nastave u virtualnom okruženju

10. rujna 2020. u 13 sati

Planiranje i poučavanje u online i kombiniranoj nastavi

 

Webinarom “Planiranje i poučavanje u online i kombiniranoj nastavi” predstavit ćemo proces planiranja online ili kombiniranog oblika poučavanja kroz odabir najprimjerenijih strategija i metoda poučavanja te osmišljavanje aktivnosti za ostvarivanje ishoda učenja uz primjenu pojedinih digitalnih alata i platformi.

Prezentacija

18. rujna 2020. u 12 sati

Snalaženje u Loomenu

 

Ovaj webinar namijenjen je učiteljima i nastavnicima koji koriste ili će tek koristiti CARNET-ov Loomen za provođenje nastave na daljinu. Ovo je uvodni webinar u kojemu ćemo objasniti kako je CARNET-ov Loomen organiziran, kako se prijaviti u sustav i kako ga možete koristiti na najprikladniji način za održavanje nastave u potpunosti online ili u mješovitom obliku. Uspješno provođenje nastave ovisit će o načinu kako se tečajevi u Loomenu strukturiraju na razini škole te koje se aktivnosti i resursi koriste unutar tečajeva. Na webinaru ćete vidjeti primjer dobro i loše strukturiranog tečaja kako biste imali uzor za vlastite tečajeve.

 

17. rujna 2020. u 13 sati
Izrada virtualne učionice i organizacija nastave u Loomenu

Ovaj webinar namijenjen je učiteljima i nastavnicima koji koriste ili će tek koristiti CARNET-ov Loomen za provođenje nastave na daljinu. Ovo je drugi u nizu webinara u kojem ćete saznati koje korake trebate poduzeti za izradu tečaja u Loomenu koji će na najbolji način podržati nastavu na daljinu u vašoj školi bez obzira želite li je provesti u potpunosti online ili u mješovitom obliku.

 

24. rujna 2020. u 13 sati
Podrška učenicima kroz učinkovitu suradnju, komunikaciju i povratno informiranje

Ovaj je webinar namijenjen nastavnicima i ostalim zainteresiranim polaznicima koji žele saznati više o tome kako u kontekstu online i mješovite nastave ostvariti učinkovitu komunikaciju i suradnju s učenicima, te im pružiti učinkovite povratne informacije o njihovom radu. S polaznicima webinara proći će se primjeri prednosti i nedostataka komunikacije i suradnje prilikom korištenja nekoliko široko dostupnih alata i sustava koji uključuju Loomen, MS Teams, Yammer, Google Classroom i videokonferencijske alate.

Prezentacija

25. rujna 2020. u 13 sati

 

Komunikacija, praćenje i vrednovanje u Loomenu

 

Treći u nizu webinara o Loomenu namijenjen je učiteljima i nastavnicima koji koriste ili će tek koristiti CARNET-ov Loomen za provođenje nastave na daljinu. Nakon izrade sadržaja tečaja u Loomenu dolazi vrijeme održavanja nastave na daljinu. U ovom tečaju ćete saznati kako komunicirati s učenicima, kako pratiti njihove aktivnosti i vrednovati ih koristeći mogućnosti Loomena.

 

1. listopada 2020. u 13 sati

 

Metode poučavanja u online okruženju i u učionici – nastava kao dijalog

 

Ovaj je webinar namijenjen učiteljima, nastavnicima i pedagozima koje zanimaju odnosi u nastavi, posebice vezani uz uspješnu refleksiju i komunikaciju s učenicima. Na temelju istraživanja provedenog za vrijeme nastave na daljinu, akcijskih istraživanja s učiteljima, nastavnicima, pedagozima i ravnateljima te upitnika o nastavi na daljinu, ali i vlastitog istraživačkog i nastavničkog iskustva predstavit će se različiti izazovi i praktična rješenja povezana s idejom nastave kao dijaloga, i u učionici, i u nastavi na daljinu.

Prezentacija

8. listopada 2020. u 13 sati

 

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site.